Diekerhof - Houtenbos

persoonlijke ontwikkeling door therapie, relatietherapie & coaching

Berend Diekerhof


Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan het vergroten van het vermogen om in liefde met jezelf en anderen te leven.

Ik heb ruim 45 jaar ervaring als begeleider en directeur van non-profit instellingen, zelfstandig organisatieadviseur, adviseur in dienst van een multidisciplinair organisatieadviesbureau, interimmanager, teamcoach, managementcoach, trainer, docent/supervisor aan de post-hbo-opleiding Organisatie en Management en als gecertificeerd PRI-therapeut.

Na de vierjarige opleiding tot Past Reality Integration (PRI)-therapeut bij Ingeborg Bosch volg ik nu het leertraject "lichaamsgerichte therapie en coaching" op basis van het Somatic Experiencing (SE) gedachtegoed.
Hiervoor volgde ik opleidingen aan de Sociale Academie, de Kursus Leidinggevende Functionarissen, de Voortgezette Opleiding Organisatie en Management en de driejarige opleiding aan het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie (ITIP).

Als PRI-therapeut was ik meer dan 11 jaar verbonden met het PRI-netwerk. Na mijn certificering in 2012 werkte ik tot begin 2016 binnen het PRI netwerk en nu als zelfstandig therapeut.

 


 


Jos Houtenbos


Ik draag graag bij aan het vrijkomen van levendige energie zodat mensen van daaruit hun leven verder vorm gaan geven op ieders unieke manier.

Voordat ik therapeut werd werkte ik 35 jaar o.a. als leidinggevende in de kinderopvang, projectleider in de zorg, supervisor in het post-hbo-onderwijs, hoofd P&O in het bedrijfsleven, interimmanager, trainer/coach in de zorg en de profitsector vanuit de Maatschap HoutenboSSpijksma.


In 2002 startte ik met de vierjarige opleiding tot Past Reality therapeut (PRI). Momenteel volg ik een leertraject "lichaamsgerichte traumaverwerking en stresshantering" en de workshop "Trauma door de ogen van het kind". Vanaf 1992 volgde ik de driejarige opleiding aan het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie (ITIP) en de energetische vervolgopleiding bij het ITIP.
Ik ben post HBO afgestudeerd in Organisatie en Management en in Supervisiekunde.

Verbonden aan het PRI-netwerk, werkte ik vanaf 2008 tot 2016 als gecertificeerd PRI therapeut en als supervisor en leertherapeut. Nu werk ik als zelfstandig coach/therapeut.